Aktuelt

Her finner du aktuelle saker med betydning for Raphamn.

Resultater påskeskirennet 2024

Over 100 personer møtte til Raphamn Vels påskeskirenn for 2024. Omtrent en tredel deltok, noen kledde seg ut og en liten jente fikk premien for beste kostyme. 
Les mer ]


Har du husket medlemskontingenten?

Det er tid for å betale medlemskontingenten til Raphamn Vel. Benytt samtidig anledningen til å oppdatere e-postadressen din.

Les mer ]


Vellet oppretter eit stiutvalg

1. august 2019: Raphamn Vel oppretter eit stiutval for å auke farten på ryddinga og merkinga av stier på Raphamn og i Raphamnfjellet. Utvalet og arbeidet vert leda av styremedlem Ove Turtum, som er vëllet sin representant i Stiglaget. Dette er skilt ut frå Løypelaget, og har ein representant frå alle velforeningane.

Les meir ]


Stolpejakten i gang

Den 1. juni 2019 var stolpene klare også på Raphamn, så nå er det bare å ta beina og mobilen fatt. God tur!

Registreringen avsluttes 1. november ved midnatt. Stolpejakten finner du her.

Les mer hos Sel kommune ]


Årsmøtet 2019

Styret tok gjenvalg, med Gjermund Øyhusom i spissen. 

På bildet ses fire av de fem medlemmene i styret sammen med lederen av valgkomiteen Marit Bergum Hosarøygard.

Fra venstre: Anne Leine Andreassen, Marit Bergum Hosarøygard, Lillian Bakken Granberg, Hans Peter Moe og Gjermund Øyhusom (leder).

Styremedlem Anders Wyller og varamedlem Jon Vegard Lunde var forhindret fra å delta på møtet.

Foto: Mark Cabot

Årsmøtet ble arrangert på Rondeslottet Høyfjellshotell den 17. april 2019. Raphamn Vel har passert de første 40 år. Det ble markert ved at Marit Bergum Hosarøygard leste opp tidligere leder Carl S. Solberg sin beretning fra starten i 1978/1979 og noen tiår framover. Svein Grimsvang ga oss dessuten et tilbakeblikk på hvordan det var å komme opp til hytta i påsken for 60 år siden. Blant sakene som ble drøftet under møtet var kontingenten, Løypelaget og ny nettside.

Les mer ]


Nødplakat

Sel kommune og Raphamn Vel oppfordrer alle hytteeiere til å skrive ut en nødplakat fra link nedenfor. Dette for å bedre sikkerheten ved behov.

Skriv plakaten ut og laminer den gjerne og fest den på et godt synlig punkt i hytta. Her står dine helt presise kordinatere og si dem sakte og klart ved et evt uhell brann/sjukdom osv. Dette er et unikt hjelpemiddell for nødetatene.

www.norgeskart.no ]


Brannsikkerhet

1.) Det er krav om minst en røkvarsler, men monter gjerne flere. Sel Brannvesen oppfordrer alle til å skifte batteri i røkvarslerene minst en gang i året. Skiftende tempraturer er med å på og forkorte levetiden på batteriet.

2.) Alle hytter bør ha manuelt slokkeutstyr som kan benyttes i alle rom. Det beste slokkemiddel er vann, pulverapparat og skumapparat. Pulverapparat (Standard ABC 6 liter) og skumapparat må kontrolleres jevnlig, og snus på hode en gang i året. Utløpsdato er 10 år.

3.) Gasslanger har en holdbarhetsgrense, kontroll slangene og skift dem ut dersom de er skadet eller gamle.Gasslanger er ferskvare og er således datostemplet. Sjekk nøye dato ved kjøp i butikken!

4.) Fra 1. januar i 2016 ble det også påbudt for alle eiere av fritidsboliger å sørge for at piper og ildsteder blir feiet. Feiing av piper bør gjøres minst hvert fjerde år, sammen med pipekontroll. En hytte kan sige, og pipa kan derfor bli skadet.

5.) Oppslag av hyttekoordinater og adresse inne i hytta for rask varsling for brannvesen og ambulanse/ redningstjeneste.

De mest vanlige årsakene til hyttebranner er mangelfullt vedlikehold, feil montering og feil bruk av pipe og ildsted.

 


Avtalen med Gausdal Landhandleri AS

Formålet med avtalen
Gausdal Landhandleri As og Raphamn vel har inngått samarbeidsavtale som åpner for at Raphamn Vel sine medlemmer kan tegne rabattavtale med Gausdal Landhandleri As. Raphamn Vel sine medlemmer må på eget iniativ ta kontakt med Gausdal Landhandleri AS for å opprette rabattavtale/kundekonto.Medlemmer under 18 år vil ikke kunne opprette kundekonto. 

Årsbonus
Raphamn Vel blir tilgodesett med en årsbonus på 1,5 % av alle kjøp vellets medlemmer har gjort i løpet av året,årsbonus utbetales Raphamn Vel i februar måned påfølgende år. Alt varekjøp er bonusgivende og byggende,med unntak av transport,paller og emballasje.

Kontaktpersoner Gausdal Landhandleri:
Jan Atle Rudiløkken, Otta, tlf 40407083, E-post. jar@gaus.no
Ole Herman Krukhaug, Otta, tlf 40101258, E-post. ohk@gaus.no

Raphamn Vel ønsker alle vellets medlemmer en trivelig handel.


Avløpsledning: Oppsummering av meningsmåling og svar til kommunen

Raphamn Vel har oppsummert meningsmålingen om en eventuell forlengelse av avløpsledningen i et brev til Sel kommune den 8. januar 2020.

Les mer ]


Kommunens svar i spørsmålet om avløpsledning

Bjørn Aabakken, fagleder teknisk i Sel kommune, har svart på vellets brev til kommunen om forlengelse av avløpsledning på Raphamn: Han redegjør for kravene og foreslår at hytteeiere på Raphamn danner sitt eget avløpsselskap for utbyggingen – og at kommunen overtar hovedledningsnettet i sin helhet vederlagsfritt og driftsansvaret når det er ferdig.

Les mer ]Interessert i avløps-tilknytning?

Vil du knytte deg til en kommunal avløpsledning på Raphamn? I så fall svar «JA» i meningsmålingen på Facebook eller send oss en e-post.

Les mer ]